Sunday, September 23, 2007

Arab-families...Ramadan activities
Ahlan....Alhamdulilah....we invited our special visitor from Malaysia to Break-fast with arab-families yesterday 23.9.07 at Serikandi Restaurant KB,
Ustaz Shahul Hamid An'Naqsyabandiy.......from Maahad Tahfiz- Quran Darul Tahzhib.
Teluk Kambar,..Pulau Pinang

"Ya Allah kerana Engkau lah saya berpuasa, dan di atas rezeki Engkau lah saya berbuka"


In conjunction of his visit Ustaz Shahul Hamid read... Special Doa..Prayers just before the "Bersungkai'......wedding anniversary's doa's.....Members of the ladies arab-families attended the Tarawikh Prayer berjamaah with Iman and Takwa...Amin!!!Ustaz Shahul Hamid lead the Isha prayers.....


"Jika kamu akan menghitung nikmat (pemberian) Allah kapada kamu nescaya tidak sanggup kamu menghitungnya"
(Ibrahim:34)"Hanya di sempurnakan pahala mereka yg sabar dengan tidak dihitung-hitung""Puasa itu adalah sebahagian dari sabar"
Our eldest.... Mama and Papa attended the Tarawih Prayer Berjamaah......Semoga Panjang umur Sehat wal afiat, murah rezeki,......kitani berjumpa dengan Ramadan yang akan datang lagi dan lagi...Amin!!!!

"Orang yang berpuasa itu mendapat dua kegembiraan: Iaitu kegembiraan berbuka dan kegembiraan ketika menemui Tuhanya"..
(Al-Hadis)

" Malam Lailatul Qadar lebih baik daripada seribu bulam.."
(al-Qadar)"Dan telah bersabda Rasulullah SAW; Puasa lah kamu nescaya sihat tubuh badanmu dan merantaulah kamu nescaya menjadi kayalah kamu"
(Riwayat Tabarani)


" Siapa-Siapa yang membawa orang berbuka puasa, adalah bagi nya pahala seumpama pahala orang yang di bawa itu, dengan tidak kurang-kurang pahala puasa nya sedikit juga"

(Riwayat At-Tirmizi)


1 comment:

Juan Pablo said...

kirim salam tante2 and bapak2 semua..hahaa. Lawa gambar kamu...